Nieuwe plannen MTB route Zoetermeer

De afgelopen weken zijn er vervelende dingen gebeurt op en ten aanzien van de MTB route in Zoetermeer. De gemeente is niet blij met de werkzaamheden die de afgelopen tijd zijn verricht aan bepaalde delen van de route. En een selecte groep mountainbikers heeft te horen gekregen dat hun tijdrovende werkzaamheden ongedaan gemaakt moesten worden.
Dit zijn geen leuke ontwikkelingen. Maar we moeten de feiten onder ogen zien. De gemeente is de partij die de verantwoordelijkheid over de toegankelijkheid van de route heeft. Dat moeten we begrijpen en de keuze respecteren, wat we er ook van vinden.
Deze situatie heeft nieuwe kansen opgeleverd. De gemeente is bereid in overleg te werken aan de verbetering van de MTB route. Een vereiste is wel dat dit gecoördineerd dient te gebeuren en pas wordt aangevangen na goedkeuring van de gemeente.
Op dit moment wordt er door een samenwerkingsverband van diverse belanghebbenden een toekomstplan ontwikkeld. Dit wordt binnenkort overlegd met de gemeente en van daar uit gewerkt aan een letterlijk en figuurlijk constructieve toekomst.
Dit plan wordt gebaseerd op de theorieën van het IMBA. Deze internationale mountainbike associatie geeft belangrijke handvaten om gebruikers te vertegenwoordigen en hun te betrekken bij ontwikkeling van routes. Daarnaast hebben zij ook aandacht voor de wijze waarop een pad wordt aangelegd, toegankelijk en uitdagend voor gebruikers, veilig en duurzaam voor de gemeente. Wij hebben het vertrouwen dat met behulp van het IMBA een goede samenwerking opgezet kan worden die voor iedereen leidt tot een mooie toekomst.
Wij hopen dat een ieder het geduld kan bewaren en niet op eigen initiatief contact gaat opnemen met de gemeente of werkzaamheden gaat verrichten op de mountainbike route. Er zullen voldoende inspraakmomenten komen om wensen kenbaar te maken. Voor nu kunnen we ons alleen focussen op onderhoud van de bestaande route. Maar achter de schermen wordt aan een toegankelijk en uitdagend, voor iedereen acceptabel totaalplan gewerkt.

Wij hopen op jullie medewerking!

Advertenties

One thought on “Nieuwe plannen MTB route Zoetermeer

Reacties zijn gesloten.