Update onderhoud MTB route Zoetermeer

Onderhoud
De gemeente heeft de afgelopen weken een aantal paden opgehoogd met grind. Hierdoor zijn een aantal geulen, ingesleten door regen en gebruik, verdwenen. De ondergrond is daardoor wel losser dan anders en kan op sommige plekken tot doorslippen leiden. Echter, als we allemaal stevig doorrijden hebben over een aantal weken weer een harde ondergrond die voor een hele tijd mee kan.

Hier de foto’s van de ophogingen:

   

Toekomstplannen
Verder zijn we druk bezig achter de schermen een team bij elkaar te krijgen dat bij gaat dragen aan de ontwikkelplannen van de MTB route. Interesse hierin hebben de Stichting Wielerpromotie Het Groene Hart, de Tourvereniging Zoetermeer ’77 en Capricorn-mtb. Speerpunten in dit plan worden veiligheid, duurzaamheid, natuurbewustzijn en toegankelijkheid. Wij hopen hierover binnenkort meer informatie te kunnen geven.

Onderhoud- en verbeterplan
De werkzaamheden die de gemeente heeft gedaan zijn onderdeel van een groter onderhoud- en verbeterplan. De meest noodzakelijke en gewenste dingen worden zijdelings maar gecoördineert opgepakt, de overige zaken krijgen vorm in het bovengenoemde toekomstplan.

Advertenties

3 thoughts on “Update onderhoud MTB route Zoetermeer

 1. Mooi werk mensen, en mooie website ook trouwens!

  ben benieuwd naar de resultaten

 2. quote:
  “…Speerpunten in dit plan worden veiligheid, duurzaamheid, natuurbewustzijn en toegankelijkheid…”

  laat het asjeblieft een mountainbike parcour blijven. en niet een rondrit voor de wielrenner die een MTB koopt en zelfs een stoep rand al gevaarlijk vind.
  er hoeven geen halsbrekende obstakels te komen, maar laat er ook MTB waardige obstakels in komen. gewoon zoals het MTB hoort te zijn!
  rocksecties/wortel-passages/drops/kombochten/en last but not least geeft het FLOW!!

 3. Mooi werk! Afgelopen zondag met veel plezier weer gereden….

Reacties zijn gesloten.