Klusdag 1: status rockgarden

De contouren van de rock garden liggen er, nu de stenen nog. Na een ruime ochtend werk hebben we de ondergrond kunnen voorbereiden op het plaatsen van de stenen. De lijnen liggen er, de grond is voorbereid, laat maar komen!

De gemeente heeft afgelopen vrijdag grond, bomen en stenen aangevoerd om de rock garden mee te vormen. De grond heeft ervoor gezorgd dat de kale berg nu een stuk hoger lijkt. Zo veel grond gaan we niet kwijt kunnen tussen de stenen. Het plateau bovenop zal daarom ruimer worden, waardoor er bovenop makkelijker gedraaid kan worden. Door deze grond is de oorspronkelijke afdaling bovenin nu ook een stuk steiler. We hebben bomen geplaatst die moeten zorgen dat de aan te brengen stenen op hun plaats blijven liggen. Daartussen moeten de stenen de steilheid iets laten afnemen, maar wel uitdaging verzekeren.

Om de route op deze berg toegankelijk te houden voor iedereen hebben we een alternatief pad moeten aanleggen. Dit pad maakt deels gebruik van een eerder ingesleten maar weer overgroeide route. De route zal hier om het steile gedeelte heen leiden en aansluiten op de bestaande. Dit deel is voorzien van kasseien waardoor het een effect van een rock garden heeft, maar beter toegankelijk is. Dit is met name bedoeld voor de lagere wedstrijd klassen.

Komende week zullen we met de gemeente de aangevoerde stenen op de route plaatsen en waar nodig bruikbaar maken. Hopelijk kunnen we volgend weekend de bomen weghalen en jullie verzoeken de nieuwe route in te rijden.

De rock garden is nog niet geschikt om te rijden. Daarom liggen er bomen om het geheel heen. Ga het dan ook niet alsnog proberen!

Hier een aantal beelden:

Alternatieve afdaling rock garden Zoetermeer. Deels bekleed met kasseien. Hoofd afdaling rock garden Zoetermeer. Nog te bekleden met betonplaten en stenen.

Advertenties

One thought on “Klusdag 1: status rockgarden

Reacties zijn gesloten.