Routebouwer gezocht

“Wil je onze klusmiddagen organiseren en heb je verstand van TTF’s bouwen? Dan zoeken we jou!”

fotoMTB Zoetermeer werkt nu vooral aan het in betere staat brengen van het Zoetermeerse mountainbikeparcours. Dat heeft al maanden onze hoogste prioriteit. De technische staat van het parcours was namelijk, door te weinig onderhoud, jarenlang erg slecht. We hebben door inzet van twee vaste vrijwilligers, en vele tijdelijke vrijwilligers, en door een gedegen plan van aanpak de laatste tijd mooie verbeteringen gerealiseerd.

Nu willen we echter en stap verder gaan met het Zoetermeerse mtb-parcours. De staat van het parcours moet nog steeds verder verbeterd worden, maar ook de fun factor kan nu een boost gebruiken. Serieuzere kombochten, (kleine) jumps en rocky roads bijvoorbeeld kunnen aan de route toegevoegd worden.

Daarom zoeken we een vrijwilliger voor het (vaker) organiseren en begeleiden van onze klusmiddagen. Zodat het parcours verder verbeterd wordt en deze fun factors er daadwerkelijk komen. Omdat we willen dat het parcours en deze TTF’s veilig en goed zijn, zoeken we bij voorkeur iemand (m/v) met kennis en ervaring van parcours aanleg en onderhoud.

Interesse? Vul je gegevens in via het contactformulier en we praten er eens vrijblijvend over!

 

 

Advertenties

One thought on “Routebouwer gezocht

  1. Hallo Joris, Helaas voldoe ik niet aan je profielschets voor parcoursbouwer, maar als gebruiker van het parcours is het me wel wat waard dat het goed berijdbaar is. Je eerdere uitnodigingen betroffen steeds zondagen en dan ben ik al bezet met andere activiteiten. Wat het MTB parcours betreft heb ik wel de suggestie om bepaalde delen hun eigen “karakter” te geven. Het onderste deel rondom de ‘berg’ bij Ayer’s Rock leent zich goed voor een flow deel met kombochten en geschikt voor hoge snelheden, zoiets als parcours in Dorst. De berg zelf kan een snel op en af gedeelte worden zeer geschikt voor de conditionele opbouw. De ‘kale’ berg leent zich bij uitstek voor technische delen, snelle afdaling, steile drop-off, korte heftige klimmen met stenen, klimmen met kombochten, meer in de stijl van het nieuwe Bergschenhoek, etc. De meest lastige stukken voorzien van ‘chicken-runs’ zodat het ook door beginners te rijden is. Dergelijk variatie kan zeker bijdragen tot de populariteit van het MTB parcours in Zoetermeer. Eerder heeft Nico Offerman ook al gereageerd en ik heb begrepen dat zijn uitnodiging om eens met TvZ te komen praten nog steeds staat. Hopelijk kunnen we er binnenkort eens over praten.

    Met vriendelijke groet, Cees Caspers

    email: cornic350@gmail.com mob.: 06 38 74 87 27

Reacties zijn gesloten.