MTB-parcours

“Wat een lekker parcours is dit toch!” (mtbroutes.nl)

Een pittig mountainbikeparcours voor zowel de beginnende als de ervaren biker in een mooie heuvelachtige omgeving!

Het mountainbikeparcours van Zoetermeer is ruim 5 kilometer lang (165 hm) en beslaat twee delen van het Buytenpark; het ‘bosdeel’ en het ‘graasgebieddeel’. Het bosdeel begint vanaf start/finish en kenmerkt zich door leuke klimmetjes, flowy bochten en redelijk snelle korte afdalingen door het bos. Het bosdeel gaat automatisch over in het graasgebieddeel, na het oversteken van de Buytenparklaan. Dit graasgebieddeel is technischer en kent enkele pittige klimmen en lange en snelle afdalingen. In dit deel ligt ook de rock garden. Het parcours is bijna volledig single track en bestaat uit zand, gravel, aarde en vervallen asfalt.

Onderhoud

In 2016 is er gestart met grootschalig onderhoud. Nieuwe bewegwijzering, bouwen kombocht, aanbrengen nieuwe halfverharding en het plaatsen van een afspuitplek zijn enkele van de dit jaar gerealiseerde verbeteringen.

Komend jaar (2017) wordt er gewerkt aan het aanpakken van geulvorming door watererosie, bouwen van een north shore, aanbrengen van menggranulaat daar waar het nog ontbreekt, aanleggen van twee minder steile klimmen parallel aan de twee steile klimmen en de complete vernieuwing van de rock garden.

Bekendheid
Het parcours is het toneel voor diverse nationale en internationale mtb-wedstrijden: Nederlands Kampioenschap, Europees Kampioenschap en het Benelux Kampioenschap. Meer informatie hierover staat op www.whgh.nl

Adres & afspuitplek
U kunt het parcours vinden in het Buytenpark van Zoetermeer, naast SnowWorld. De start/finish ligt tegenover Ayers Rock, Buytenparklaan 14, 2717 AX. De afspuitplek is te vinden op het terrein van Ayers Rock, daar is ook een klein café voor koffie en lunch.

Vaste route
De route is in 2016 voorzien van nieuwe routebewegwijzeringsbordjes. Een plattegrond, gpx-file en startcoördinaten van het vaste parcours zijn hier te vinden.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s